Hvem kan bruge straksbetaling?
Alle virksomheder der har kreditværdige kunder med lange betalingsfrister. Man skal være godkendt som sælger, og godkendelsen tager typisk 1 dag. Tilmeldingen er gratis, og der er ingen bindinger.
Ofte stillede spørgsmål og svar ved straksbetaling.
Her gennemgår vi de mest almindelige spørgsmål ved straksbetaling.
Klik her: aktiver straksbetaling i e-conomic.
Her er vores guides - læs dem gerne i rækkefølge:
Alle virksomheder der har kreditværdige kunder med lange betalingsfrister. Man skal være godkendt som sælger, og godkendelsen tager typisk 1 dag. Tilmeldingen er gratis, og der er ingen bindinger.
Hvis du har kunder med lange betalingsfrister, så kan du vælge at blive betalt med det samme i stedet for at vente op til 30, 60 eller f.eks 120 dage. Uanset om du har et midlertidigt behov for likviditet i dit firma, eller du har brug for likviditet til at øge væksten, kan du sælge dine fakturaer via Straksbetaling og få adgang til likviditet med det samme. Hos Straksbetaling forsøger vi altid at give den bedst mulige pris for dine fakturaer.
Kursen på en faktura afhænger af hvor kreditværdig ens kunde er, samt hvor lang tid til forfald der er på fakturaen. Inden du sælger din første faktura aftaler vi med dig præcis hvad det kommer til at koste. Det er helt uforpligtende at få et tilbud fra os.
Når salget er afsluttet går der typisk 24-48 timer inden du modtager pengene.
Du vælger hvilke fakturaer du ønsker at sælge, og når vi har modtaget fakturaen samt en bekræftelse direkte fra din kunde om at levering har fundet sted sørger vi for at overdrage fakturaen, og pengene bliver formidlet til din driftskonto indenfor 24-48 timer.
Såfremt der ligger en aftale om modregning med debitor, eller der kan være en risiko for modregning skal man huske at oplyse det i forbindelse med salget af fakturaen, således at der kan tages højde for dette. Hvis ens kunde løbende laver modregninger finansierer vi typisk ikke 100% af fakturabeløbet. Vedrører fakturaen AB92 / AB18 vil debitor typisk skulle bekræfte at der ikke vil blive foretaget modregninger.
Straksbetaling ønsker overordnet at stille likviditet til rådighed mod debitorer der med stor sikkerhed betaler deres fakturaer, hvorfor man ikke kan bruge os til at sælge risiko fra. Man er altid meget velkommen til helt uforpligtende at bede om straksbetaling i e-conomic på de debitorer man ønsker at sælge mod, og så skal vi nok svare hurtigst muligt mht. om det kan lade sig gøre eller ej og hvilken kurs man kan forvente at få for sine fakturaer.
I Danmark (og Skandinavien) kan man ikke sælge en faktura uden at ens kunde får besked. Det sker i form af denuntiation, som er en meddelelse til en skyldner om, at kreditor har overdraget fordringen til en anden. Når du bliver godkendt som sælger, giver du Straksbetaling fuldmagt til at meddele din kunde (denuntiation) at betalingen skal ske direkte til os.
Ja, det kan man godt.
Selvom man har store kreditværdige kunder så sker det ofte at der ikke bliver betalt til forfald. Det kan der være mange årsager til. Straksbetaling er ikke et inkasso firma og vi ønsker som udgangspunkt ikke at blande os i dit kundeforhold. Derfor er det dit eget ansvar at finde ud af hvad status er mht. en forsinket betaling samt at rykke for denne. Som sælger af fakturaen vil du blive opkrævet almindelig morarente såfremt dine kunde ikke betaler ved forfald. Såfremt din faktura går mere end 30 dage over forfald, er der en tilbagekøbsforpligtelse for dig som sælger.
Ja, det kan man godt. Vi beder blot din bank om pantfrafald på den pågældende faktura i forbindelse med at vi skal formidle penge til din driftskonto i den pågældende bank som har virksomhedspantet/fordringspant.
Med fakturakøb bliver et kreditsalg lavet om til et kontantsalg, og du undgår at skulle låne penge som din virksomhed principielt allerede har. Fakturakøb er både et supplement samt et alternativ til kassekreditten.
Nej, fakturakøb er ikke factoring. Ved factoring outsourcer man typisk sin debitoradministration og belåner hele debitormassen for at frigøre likviditet. Ved factoring er der tale om et kundeengagement og factoringselskaberne kræver typisk både pant og en sikringskonto hvor du skal have et betydeligt beløb stående til sikkerhed for engagementet. Som hovedregel belåner factoringselskaberne dine fakturaer op til 80 % men har samtidig diverse begrænsninger der betyder at den effektive belåningsprocent typisk bliver væsentligt lavere. Med fakturakøb får du i stedet hele beløbet, typisk omkring +97 %, udbetalt omgående og samtidig overgår kreditrisikoen. Ved fakturakøb er der i øvrigt ikke omsætningskrav således er det muligt at blot sælge én enkelt faktura.